Welke stopcontacten zijn kindveilig?

Kind veilig stopcontact
News

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: stopcontacten zijn niet kindveilig, geen enkele. Natuurlijk hangt dat volstrekt af van de definitie die u aan het begrip ‘kindveilig’ hangt, maar in principe is er bij elke mogelijke wandcontactdoos (stopcontact) de mogelijkheid dat het kind er een voorwerp in steekt. U wilt dat koste wat kost voorkomen, en dus kunt het beste zogenaamde kindveilige stopcontacten aanschaffen.

Wat zijn kindveilige stopcontacten?

Een kindveilig stopcontact is een stopcontact waarbij een kind niet zomaar voorwerpen in de gaten ervan kan stoppen. U heeft hierbij twee vormen.

De ene bestaat uit KEMA goedgekeurde stopcontacten waarbij de gaten van het stopcontact pas geopend kunnen worden als er op beide gaten evenveel druk wordt uitgeoefend. Om dat handmatig te doen is dat vrij lastig, maar als u er een stekker in steekt, is die druk vanzelf al verdeeld waardoor het insteken geen enkele moeite kost. Het stopcontact is hiermee dus beveiligd tegen kinderhanden die er van alles in willen steken. De elektricien kan u helpen bij het aanleggen van dergelijke stopcontacten.

De andere mogelijkheid is om zogenaamde afdekplaatjes aan te schaffen. Dit zijn een soort deksels die op de stopcontacten kunnen worden geplaatst, waarna niet meer zichtbaar is dat er een stopcontact achter schuilgaat. Het grote voordeel hiervan is dat het kind dus ook niet weet dat er een stopcontact achter zit, en dus geen moeite zal doen om het plaatje te verwijderen (wat overigens zeker niet gemakkelijk is voor kinderen) en dus niets in de gaten van het stopcontact zal kunnen steken.

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button