Wat te doen na een blikseminslag in huis? 

News

U hoopt vanzelfsprekend dat het u nooit zal overkomen: een blikseminslag in huis! Toch kan het voorkomen dat u hiermee te maken krijgt. Zeker bij woningen die tussen de landerijen staan is de kans op een blikseminslag relatief groot. De bliksemschichten zoeken immers altijd naar het hoogste punt in de omgeving, wat in dit geval uw woning is. Bij een blikseminslag kan schade aan de elektra in uw woning zijn ontstaan. Dit merkt u onder meer aan het feit dat u na een blikseminslag vaak geen stroom meer in huis kunt gebruiken. De oorzaak van de stroomstoring ligt lang niet altijd bij uw woning, maar kan bijvoorbeeld ook bij het elektriciteitshuisje van de netbeheerder liggen. Wij zoeken dit graag voor u uit!

Hulp van een elektricien na de blikseminslag

Een elektricien van ons elektricienbedrijf kan u helpen na een blikseminslag in huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de elektra in uw woning nagekeken wordt op schade na de blikseminslag. Bij een blikseminslag komt een dermate grote stroom vrij, dat er elektrische apparaten vaak in een keer kapot zijn als ze waren aangesloten op het lichtnet. Ook de elektriciteitskabels in uw woning kunnen beschadigd zijn. Als u de schade niet laat herstellen door de elektriciens van ons elektricienbedrijf zult u al snel weer te maken krijgen met kortsluitingen en stroomstoringen in huis.

Voorkom een blikseminslag in huis

Nog beter is het voorkomen van schade als gevolg van een blikseminslag in huis. Hoewel een blikseminslag nooit helemaal te voorkomen is, kunt u de kans op schade als gevolg van een blikseminslag wel zo klein mogelijk maken. Zorg er daarom voor dat elektrische apparaten altijd uit het stopcontact worden gehaald bij een hevige onweersbui. Probeer telefoongesprekken via een vaste lijn daarbij altijd uit te stellen en bel in noodsituaties via een mobiele telefoon.

U kunt onze elektriciens altijd bereiken voor problemen met betrekking tot een blikseminslag of kortsluiting!

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button