3 tips voor het aanleggen van verlichting

elektriciteit aanleggen
News

elektriciteit aanleggenOkee, u heeft het besluit genomen. U gaat geen elektricien inschakelen, maar kiest er voor om zelf te gaan klungelen aan het plafond of aan de bedrading op zolder. Geen probleem, we denken dat u het kunt. Maar we willen u wel nog 3 tips mee geven, zodat u veilig, relatief snel en met een gerust hart straks de schakelaar van de lamp om kan zetten. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor het aanleggen van verlichting? U leest het hieronder.

Denk na over de lichtplannen

Een lichtplan is cruciaal. Zeker als u zelf spotjes in een plafond wilt maken of anderszins de bestaande verdeling van licht in een kamer wilt aanpassen, moet u goed rekening houden met de lichtplannen die uw woning prettig uitlichten. Denk daar vooraf over na en ga niet als een idioot allemaal gaten in plafondgaten boren, als u al snel tot de conclusie komt dat een staande lamp waarschijnlijk beter is.

Denk aan het milieu

Nog steeds geldt dat het milieu een aandachtspunt. Hoewel de gloeilamp inmiddels uit de boze is, zijn er nog wel verschillen in verbruik en type licht. Maar ook in de milieuschade die de productie van een bepaald type lamp bijvoorbeeld oplevert. Houd daar rekening mee.

Gebruik altijd een spanningsmeter

Een spanningsmeter is cruciaal om te bepalen of ergens nog stroom op staat of niet. Zonder een spanningsmeter moet u eigenlijk altijd de stroom in het hele huis er vanaf halen. Dat is zonde en nogal een belemmering als u verlichting aan wilt gaan leggen.

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button