Stopcontacten en lichtschakelaars aanleggen

Stopcontact Leiden
News

Om uw woning helemaal naar uw eigen smaak in te kunnen richten, kan het soms voorkomen dat u stopcontacten en lichtstakelaars moet verplaatsen. Het aanleggen van deze elektra kunt u prima zelf doen, mits u weet waar u mee bezig bent. Zorg ervoor dat u altijd zorgvuldig te werk gaat. In het geval van schakelaars en stopcontacten zijn er twee verschillende soorten: inbouw- en opbouwstopcontacten en schakelaars.

Opbouw

Voor opbouwschakelaars of stopcontacten kiest u wanneer de elektriciteitsleiding op de muur is aangelegd. Dit kan bijvoorbeeld buiten zo zijn of in uw vrijstaande schuur. Deze manier van elektra aanleggen komt veelal voor in oudere huizen of gebouwen.De keuze voor wat betreft opbouwmateriaal is relatief beperkt.

Inbouw

The hands of an electricianVerreweg de meeste stopcontacten en schakelaars worden tegenwoordig aangesloten via een inbouwbouwdoos die in de muur is bevestigd. Hier wordt bij de bouw van de woning al rekening mee gehouden. In bouwmarkten en op het internet zijn tal van stopcontacten en schakelaars te vinden die in te bouwen zijn.

Aansluiten

Het aansluiten van op- en inbouwelektra kunt u zelf doen, maar u kunt er ook een elektriciën voor raadplegen. Indien u het zelf doet is het van belang dat u weet hoe de bedrading aangesloten moet worden om het elektriciteitspunt ook naar behoren te laten werken.

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding
Elektra aanleggen
Meterkasten
Stroomstoringen en kortsluiting

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button